Jocuri geografice

0

Copiii care participă la următorul joc desemnează un conducător al jocului şi un juriu alcătuit din 3-5 persoane. Restul participanţilor se grupează în două echipe cu acelaşi număr de copii. Se alege tema: “Râurile din ţara noastră”, “Munţii din ţara noastră”, “Apele din Europa” şi aşa mai departe.

În desfăşurarea jocului, copiii numesc râuri, munţi, localităţi etc. în funcţie de tema aleasă. Toate denumirile se vor pronunţa nearticulat şi nu se va face deosebire între literele a şi ă, i şi î sau s şi ș.

Atunci când se pronunţă un nume va trebui să se ţină cont de denumirea precedentă rostită de alt copil, în aşa fel încât ultima literă a acesteia să constituie prima literă a celei următoare. De exemplu, la tema jocului “Râurile din ţara noastră” prima denumire este, de exemplu, Prut. Următoarea va trebui să înceapă cu litera t, de exemplu, Teleajen. A treia va începe cu litera n, de exemplu Neajlov şi aşa mai departe.

Prima denumire este anunţată de conducătorul jocului. După enunţare, el indică un jucător din echipa întâi care trebuie să descrie mai întâi râul, localitatea, muntele şi apoi să spună o altă denumire conform regulei precizate.

Conducătorul jocului indică apoi un jucător din echipa a doua care va proceda ca şi precedentul. Pentru descrierea obiectului şi enunţarea denumirii următoare se lasă un timp de gândire de 1-2 minute.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?