Literele buclucaşe

0

Literele buclucaşe este un joc care dezvoltă în primul rând vocabularul, dar testează şi atenţia şi perspicacitatea copiilor. Jocul poate implică 10-12 participanţi pentru a fi captivant şi antrenant.

Cum se joacă:

Jucătorii se aşază în formă unui cerc. Apoi, fiecare jucător va trebui să anunţe, pe rând, în timp de 15 secunde, câte un cuvânt care să nu conţină două litere interzise, stabilite dinainte, de exemplu: a şi b sau i şi v.

E recomandat că una dintre cele două litere alese să fie o vocală, această făcând jocul mai dificil, iar dacă ambele litere sunt vocale, jocul devine şi mai dificil.

Jucătorii nu au voie să repete cuvintele, folosirea lor, atât la singular cât şi la plural şi nici anunţarea unor nume de persoane, deoarece acestea ar putea fi inventate pe moment şi se poate ajunge la neînţelegeri tocmai din această cauza.

Jucătorul care greşeşte o dată sau de două ori este eliminată din joc, acesta fiind câştigat de cel care rămâne ultimul.

Citește și:   Truc de magie: Cum faci moneda să dispară

Pentru un joc cu un grad mai mare de dificultate, care este recomandată doar copiilor de peste 10 ani, se poate pretinde ca şi următorul cuvânt să înceapă cu ultima literă pronunţată de către jucătorul precedent. De exemplu, dacă ultimul cuvânt a fost morcov, următorul cuvânt ar putea fi vacă sau verde, literele interzise fiind, să presupunem, i şi b.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?