O fâşie de hârtie

0

Alegeţi o bucată de hârtie semipergament şi decupaţi din ea un dreptunghi de 10/4. Pe ea puteţi desena ceva… cât mai fantezist ori puteţi scrie nişte “formule magice” în diferite culori. Rolul lor este numai să păcălească pe cei care vor asista la scamatoria voastră.

Păstraţi aecasta bucăţică de hârtie între filele unui carneţel din buzunar şi, când vi se oferă prilejul, faceţi o demonstraţie asupra…neobişnuitelor calităţi cu care aţi înzestrat-o printr-un “îndelungat dresaj şi influenţă fizico-chimică specială”.

După ce aţi terminat această prezentare amuzantă, aşezaţi dreptunghiul de hârtie pe palma deschisă a uneia dintre mâini şi aşteptaţi.

După câteva secunde, hârtia “prinde viaţă”. Toţi vor putea observa cum începe ea să se ridice de la un capăt, ori de la amândouă, pe lungime sau lăţime, după care se va răsuci şi va cauta să se rostogolească în afară palmei.

Atunci o veţi prinde în palma deschisă a celeilalte mâini, unde hârtia va continuă să execute noi mişcări amuzante şi enigmatice. Dacă s-a ondulat, o puteţi aşeza pe palma cu partea ovală în sus; imediat se va întinde, pentru că, în scurt timp, să se onduleze în sens invers, spre mirarea şi hazul celor din jur.

Pentru că experienţa să va reuşească şi mai bine, ţineţi pumnul strâns până în momentul când deschideţi palma spre a primi hârtia. În acest fel mâna va fi uşor umedă, fapt care ajută ca mişcările să fie mai ample şi mai spectaculoase.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?