Scamatorie cu un pachet de cărţi de joc

0

Pregătiţi un pachet de joc de cărţi care are peste 30 de cartonaşe, precum şi o pălărie, căciulă, etc. Anunţaţi pe cei din jur că, după ce cineva va amesteca bine cărţile, le veţi ascunde în căciulă şi apoi veţi fi în stare să ghiciţi oricare carte vă va fi indicată, indiferent unde se găseşte ea în pachet.

Când, după ce au fost bine amestecate, cărţile vă sunt date pentru a le introduce în căciulă, căutaţi să vedeţi și să ţineţi minte cartea care se află la fund. Aceasta se face simplu, introducând mâna în interiorul căciulii. Lăsaţi apoi pachetul în căciulă, ridicaţi mâna cu căciula deasupra capului şi cereţi să vi se indice a câta carte trebuie s-o ghiciţi.
Să presupune că vi se indica a opta carte.

Veţi aştepta cam 30 de secunde, căutând să daţi impresia că vă “concentrați” sau că faceţi nişte calcule “speciale” în minte, apoi, după atâta “concentrare”, anunţaţi:

– Este “ariciul”.

După care, scoateţi pe rând primele şapte cărţi de deasupra pachetului, iar a opta o scoateţi de la fund şi va fi, cu siguranţă “ariciul”, adică tocmai cartea pe care o ştiaţi de la bun început.

Când aţi scos însă prima carte, căreia nimănui nu-i acorda vreo importanță, aţi avut grijă s-o priviţi şi s-o ţineţi minte. Toate celelalte cărţi le veţi aşeza peste ea, pe masă, cu faţa în jos. După ce aţi “reuşit” să ghiciţi cartea cu ariciul, nu o mai introduceţi în joc; lăsaţi-o pe masă. Luaţi însă primele şapte cărţi şi introduceţi-le înapoi în căciulă, aşezând pachetul cu restul cărţilor (rămase în căciulă) peste cele care au fost pe masă. În felul acesta ştiţi din nou cartea de la fund şi trucul va putea fi repetat de câteva ori. În esenţă, este bună oricare metodă care vă permite să aflaţi ultima carte.

Pentru a vă disimula mişcările, este bine să faceţi şi unele “mişcări magice”, să cereţi celor din jur să se gândească toţi la numărul cărţii care v-a fost indicat etc. În rest, căutaţi să fiţi cât mai corect, adică ţineţi mâna cu căciula bine ridicată în sus, aşezaţi cărţile pe care le scoateţi de pe masă fără să va uitaţi la ele (fireşte, în afară de prima) etc.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?