Testează-ţi reflexele!

0

“Testează-ţi reflexele” este un joc pentru 10-12 participanţi repartizaţi pe perechi. Aşa cum îi spune şi numele, jocul te ajută să îţi testezi reflexele, extrem de importante în viața de zi cu zi.
Jucătorii se împart în perechi şi în fiecare pereche unul dintre participanți ţine în mâna câte o bucată de sfoară lungă de 2-3 metri pe care o va târî pe pământ.
La semnalul arbitrului, elevii încep să se plimbe, cel cu mâinile libere având sarcina să sară cu ambele picioare pe sfoară trasă de colegul sau şi s-o imobilizeze. Bineînţeles, purtătorul sforii o va feri trangând-o brusc şi miscând-o cu repeziciune. Nu este permisă ridicarea sforii de la pământ şi nici ţinerea braţului care o mişcă mai sus de piept. Urmărirea durează două minute.

Cei care au prins sfoară primesc câte un punct şi schimbă locul cu colegul lor. Tot câte un punct primesc şi cei ale căror sfori nu au fost imobilizate, ei urmând s-o poarte şi în secvenţa următoare a jocului, care se repetă de cinci ori după care se poate organiza o finală cu 2-4 dintre cei mai abili jucători.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?