Trei jocuri de interior pentru zile friguroase

0

Partea amuzantă a zilelor mohorâte de toamnă sau iarnă constă într-o serie lungă de jocuri care pot fi jucate în casă. Iată trei alternative pentru copii, atunci când vor să se amuze.

Ghicește personajul

Pe o coală de hârtie se scrie numele unui personaj faimos: personaj din desene animate, erou faimos, cântăreț celebru, prințesă și așa mai departe. Coala se lipește pe fruntea primului concurent. Acesta trebuie să ghicească numele personajului scris pe coala lipită de fruntea sa, punând tot felul de întrebări celorlalți copii, la care aceștia vor răspunde doar cu Da sau Nu. Pe baza răspunsurilor pe care le primește la întrebările puse, copilul își poate da seama despre ce personaj este vorba.

Cuvinte amestecate

Jucătorii stabilesc la început care este tema jocului: sport, filme, desene animate, muzică și așa mai departe. Primul jucător scrie pe o coală de hârtie un cuvânt sau mai multe, împachetează foaia pentru a nu se vedea ce a scris, apoi o da următorului jucător care scrie și el cuvintele la care s-a gândit el.

După ce toți jucătorii au terminat de completat cuvintele, coala se desface și unul dintre jucători citește ce a rezultat. Uneori, ceea ce rezultă poate fi un motiv de distracție și amuzament pentru toți copiii care s-au alăturat jocului.

Telefonul fără fir

Jucătorii se așază unii lângă alții, pot sta chiar în cerc. Primul jucător îi va spune un cuvânt la ureche celui de lângă el. Acesta șoptește cuvântul următorului, așa cum l-a înțeles elși tot așa până când cuvântul ajunge la ultimul copil. Ultimul jucător căruia i s-a spus cuvântul la ureche va spune ce a înțeles, iar primul copil spune care a fost cuvântul inițial care a pornit de la el.

Pe rând, fiecare jucător va fi primul care spune cuvântul de la care pornește apoi tot jocul. Partea amuzantă a jocului este aceea că, de cele mai multe ori, cuvântul care se înțelege de ultimul jucător este cu totul altul decât cel de la care a pornit jocul.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?