Truc de magie: Cum faci moneda să dispară

0

În cele ce urmează descoperi unul dintre trucurile renumite ale iluzioniştilor şi înveţi cum să-l faci pentru a-i surprinde apoi pe colegii de şcoală şi pe prieteni.

Care este trucul:

Pui pe masă o monedă şi un pahar. Acoperi paharul cu batista şi îl muţi peste monedă. Iei batista de pe pahar şi…moneda a dispărut. Acoperă încă o dată paharul, mută-l puţin şi moneda apare! Simplu, dar cum e posibil?

Materialele de care ai nevoie

Un pahar (poate fi şi de plastic), dar obligatoriu să fie transparent. Întreabă-ţi părinţii ce pahar poţi să folosești.

Două coli de hârtie colorată de aceeaşi culoare

Un creion, foarfece, glue

O monedă

Batistă

Pregăteşte paharul magic

Pune paharul cu gura în jos pe una dintre bucăţile de hârtie colorată, trasează o linie de jur împrejurul gurii paharului, apoi decupează cercul rezultat. Pune glue pe buza paharului şi pune deasupra cercul de hârtie decupat. Lasă să se usuce câteva ore. Taie apoi hârtia care este un plus pe marginea paharului.

Pregăteşte locul în care vei da reprezentaţia de magie. Pune cealaltă bucată de hârtie colorată pe masă. Totul se va petrece aici. Pune paharul pe masă cu gura în jos, într-o parte a mesei. Moneda şi batista păstrează-le în buzunar.

Cum faci trucul

Când totul este aranjat, anunţă-ţi audienţa că urmează să asiste la un truc prin care vei face să dispară o monedă. Pe lângă asta, le mai poţi capta atenţia şi cu alte expresii specifice iluzioniştilor care se ocupă cu acest fel de trucuri de magie.

Ia batista, acoperă cu ea paharul şi mută astfel paharul peste monedă. Acum, ia la o parte batista – moneda arată ca şi cum ar fi dispărut! Audienţa ta chiar va fi convinsă că moneda a dispărut de pe masă!

De fapt, moneda este ascunsă sub hârtia care este lipită cu glue de buza paharului. După câteva secunde, acoperă din nou paharul, da-l într-o parte şi moneda a reapărut pe masă!

Atenţie: paharul va trebui să îl pui rapid în “trusa” de magician, după ce termini momentul de magie, pentru ca privitorii să nu aibă curiozitatea să îl studieze de aproape.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?