3 probleme amuzante de matematică

5

Matematica poate fi de multe ori distractivă, mai ales atunci când ai ocazia să îţi testezi cunoştinţele prin jocuri şi teste amuzante. Ţi-am pregătit 3 exerciţii simple, dar şi amuzante la care poţi găsi răspunsul corect foarte simplu. Va trebui doar puţină atenţie şi un strop de concentrare. Încerci?

Problema #1

Completează parantezele de mai jos cu numere de la 1 la 6 pentru a obţine suma corectă, respectiv 50. Efectuează fiecare operaţie matematică în ordine, de la stânga la dreapta.

Reţine: nu există :1 şi, de asemenea, nu există cifre cu zecimale sau fracţii.

(…)+(…)-(…)x(…):(…)x(…)=50

Problema #2

Pe un lac este un petic de nuferi. În fiecare zi, frunzele de nufăr îşi dublează mărimea. Dacă durează 48 de zile ca frunzele de nufăr să acopere tot lacul, cât timp durează până când este acoperit doar jumătate de lac?

Problema #3

Un fermier din Australia îngrijeşte un frumos păr. Cu fructele pe care le produce va reuşi să aprovizioneze toate magazinele din zonă.

Proprietarul unui magazin la care livrează de obicei l-a sunat pe fermier ca să îl întrebe ce cantitate de fructe are disponibilă pentru a putea face o comandă.

Din păcate, fermierul nu este lângă copac, aşa că va trebui să facă un calcul rapid în minte. Acesta îşi aminteşte că trunchiul are 24 de braţe şi fiecare braţ are 12 ramuri şi fiecare ramură are 6 crengi. Pe fiecare creangă se află câte un fruct. Întrebarea este câte prune îi va putea livra fermierul proprietarului care a făcut comandă.

Răspuns problema #1:
2+4-1×6:3×5=50

Răspuns problema #2:
Frunzele de nufăr îşi dublează volumul în fiecare zi, aşadar durează 47 de zile pentru ca acestea să acopere jumătate din porţiunea pe care o acoperă în 48 de zile.

Răspuns problema #3:
Niciuna! Pentru că nu este vorba de prune, ci de pere!

 

5 comentarii

 1. In matematica, din cate stiu eu, se fac prima data operatile de inmultire/impartire, dupa care operatile de adunare/scadere. Rezultatul afisat este eronat.

   (1)
   (0)
  • Efectuează fiecare operaţie matematică în ordine, de la stânga la dreapta.

    (0)
    (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?