4 întrebări care îți testează logica și umorul

0

Următoarele întrebări îţi testează atât gândirea logică, cât şi simţul umorului.

1. Profesorul de fizică le-a prezentat elevilor săi un experiment nu înainte de a-I avertiza că la final aşteaptă să audă de la ei răspunsul corect. Profesorul îşi începe experimentul şi le explică elevilor săi: “ Am aici o rocă şi o bucată de lemn. Le voi pune în aceast vas cu un lichid misterios şi observaţi singuri ce se întâmplă”. Surprinzător, elevii aveau să vadă că roca pluteşte şi lemnul se scufundă. Atunci, profesorul le pune elevilor întrebarea următoare: “Ce lichid misterios se află în vas?”. Indiciu: lichidul este obţinut natural

2. Ema iubeşte animalele şi are acasă pisici. Toate, mai puţin două dintre ele sunt complet negre. Toate, dar mai puţin două sunt complet albe. Toate, mai puţin două dintre ele sunt complet maronii. Câte pisici are în total Ema?

3. O familie formată din cinci membri au plecat într-o excursie şi au mers 300 de kilometri cu 50 de km/oră. Cât timp au mers, niciun membru al familiei nu a observat că au făcut pană la o roată? Cum a fost posibil să nu observe nimeni pana?

4.Orchestra şcolii formată din şase muzicieni poate cânta prima parte din simfonia a V-a de Beethoven în 7 minute şi 23 de secunde. În cât timp ar cânta dacă s-ar dubla numărul muzicienilor?

1. Lichidul misterios este chiar apă. Roca este piatră ponce sau sticlă vulcanică care pluteşte în apă şi bucata de lemn provine de la un arbore dens încât se poate scufunda în apă.
2. Ema are trei pisici.
3.Pentru că era vorba de roata de rezervă.
4.Durata ar fi aceeaşi. Numărul muzicienilor nu poate schimba lungimea unei piese muzicale!

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?