Problemă de logică: În ce direcţie merge autobuzul?

0

În ce direcţie merge autobuzul? – un test de logică al cărui răspuns corect îl poţi da dacă te concentrezi puţin şi acorzi atenţie câtorva detalii.

Problemele şi testele de logică ne menţin mintea activă şi ne provoacă să găsim soluţii sau răspunsuri chiar şi la întrebările care par să nu aibă rezolvare. Testul autobuzului la fel ca şi alte teste asemănătoare sunt folosite, de asemnea, pentru a determina capacitatea de a raţiona şi creativitatea noastră în anumite situaţii.

Întrebarea ”în ce direcţie merge autobuzul” are doar o singură variantă de răspuns şi nu e vorba în niciun caz de o întrebare capcană. Va trebui să alegi între stânga sau dreapta.

Aşadar, răspunde la întrebarea: În ce direcţie merge autobuzul? A) Dreapta; B) Stânga

Răspuns corect: Stânga.

Argumentaţia este următoarea: uşile de îmbarcare în autobuz nu se văd în poză. Uşile unui autobuz se află pe partea dreapta, ceea ce înseamnă că, din moment ce acestea nu se văd în poză, autobuzul merge spre stânga.

E posibil să te mai fi întâlnit până acum cu acest test, pentru că este unul destul de popular. Cu toate acestea, este la fel de posibil să nu fi reuşit să dai răspunsul corect sau să ai nevoie de ceva timp de gândire până să răspunzi. Testul autobuzului este folosit pentru a verifica logica copiilor preşcolari, dar cu toate acestea cei mai mari şi chiar mulţi adulţi întâmpina dificultăţi în a da răspunsul corect.


 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?