Probleme de matematică. Răspunde cu “adevărat” sau “fals”

0
  1. Mişu a cumpărat pepeni. Ea avea în total 27 de lei şi fiecare pepene costă 4.5 lei. Adevărat sau Fals: are suficienţi bani să cumpere o cantitate exactă de pepeni fără să îi rămână bani în plus?
  2. În staţia de autobuz erau şapte persoane care aşteptau autobuzul. Staţia era pentru linia 12 şi linia 17, iar autobuzele vin alternativ. Când a venit autobuzul 12, cinci persoane au urcat şi şase au coborât. O treime dintre cei care au coborât aşteaptă următorul autobuz. Adevărat sau Fals: în acest moment sunt 4 persoane care aşteaptă autobuzul 17?
  3. Ionuţ a cumpărat un joc pe care a dat 75 de lei. El l-a vândut mai departe unui coleg cu 120 de lei. Adevărat sau Fals: Ionuţ a făcut un profit de 62.5% din vânzarea jocului?
  4. Dacă ai un coş cu 9 mere şi îi dai fiecărui dintre cei şase prieteni ai tăi câte un măr, vei avea suficiente mere pentru a da fratelui tău, mamei, tatălui şi ţine câte un măr. Adevărat sau Fals?
1. Adevărat. Mişu are suficienţi bani să cumpere 6 pepeni (27: 4,5 =6) fără să îi rămână bani în plus.
2. Adevărat. La început au fost şapte oameni. Când cinci au plecat, au mai rămas doi. Şase oameni au coborât din autobuz şi o treime au rămas. O treime din şase înseamnă doi. Doi şi cu doi fac patru.
3. Fals. Pentru a afla profitul va trebui să împarţi preţul de vânzare la preţul de cumpărare. Apoi va trebui să scazi unu care reprezintă preţul iniţial. Pentru a afla procentajul va trebui să multiplici zecimalele cu 100. 120:75 = 1.6. Când scazi 1 va rămâne 0.6 sau 60%.
4. Fals. Dacă ai 9 mere şi le dai prietenilor tăi 6 mere, îţi mai rămân 3 mere. În familia ta sunteţi 4 persoane, aşadar nu ai suficiente mere pentru fiecare.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?