Test de cultură generală din geografie, istorie, știință

0

Testează-ți cunoștințele de cultură generală cu următoarele întrebări din domenii diverse: geografie, istorie, religie sau științe.

1. Cleopatra a Egiptului a trăit mai aproape de zilele noastre decât de cele în care au fost construite piramidele din Egipt.
a).Fals
b).Adevărat
2. Un laser funcționează concentrând ce tip de energie?
a).Laserele nu sunt reale, există doar în filme și la TV
b).Ultrasunete
c).Lumină
d).Foc
3. Cât timp durează ca luna să orbiteze Pământul?
a).O zi
b).O lună
c).Un an
d).Luna nu orbitează Pământul
4.Cărui grup de limbi aparține limba engleză?
a).Roman
b).Chinezesc
c).Slavon
d).Germanic
5. În China există trei religii majore care coexistă de sute de ani. Care dintre următoarele nu se numără printre cele trei?
a).Creștinism
b).Confucianism
c).Budism
d).Taoism
6. Cât timp îi ia Pământului să înconjoare soarele?
a).Un anotimp
b).O lună
c).Un an
d).O zi
7. Care este cel mai mic stat independent din lume?
a).San Marino
b).Vatican
c).Monaco
d).Liechtenstein
8. Dragonul Komodo, cea mai mare șopârlă din lume se găsește în câteva insule din ce țară?
a).Australia
b).Malaezia
c).Indonezia
d).Filipine
9. Taj Mahal, una dintre cele mai frumoase construcții din lume, a fost inițial construită ca?
a).Mormânt
b).Palat
c)Templu
d).Școală

Răspunsuri:
1.B
2.C
3.B
4.D
5.A
6.C
7.B
8.C
9.A

Lasă un comentariu