Boii şi leul

0

Au fost odată trei boi tineri. Se înţelegeau foarte bine şi păşteau împreună. Ştiau că dacă sunt uniţi se pot apăra de fiarele care îi pândeau la tot pasul.

Un leu singuratic, înfometat de zile bune, le tot dădea târcoale. Însă de fiecare dată când încerca să vâneze pe vreunul dintre ei, îi săreau în ajutor ceilalţi doi. ”Trebuie să schimb tactica….” îşi zise leul.

A doua zi veni smerit pe pajişte şi intră în vorbă cu ei:
– Eu şi leoaica am o nedumerire. Ea spune că toţi sunteţi la fel de puternici, însă eu cred că doar una este căpetenia. Aşa este peste tot în lumea animalelor.

Boii se uitară unul la altul, miraţi că până atunci nu stabiliseră cine era şeful. Şi cum toţi trei voiau această onoare, au căzut de acord să lupte în luptă dreaptă pentru ca învingătorul să fie şef. Şi s-au luptat ei toată după-amiaza, până când, s-au sleit de puteri şi s-au umplut de răni, dar tot nu au decis cine este cel mai puternic.

Şiretlicul leului a funcţionat de minune. Învrăjbiţi şi epuizaţi de efort, boii nu s-au mai putut apăra când leul i-a vânat unul câte unul. Orgoliul le-a distrus ce aveau mai de preţ: viaţa şi prietenia.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?