Broscuța care a căzut în apa fierbinte

0

Odată, o broască a căzut într-o cratiță cu apă fierbinte. Cratița cu apă era încă pe foc, atunci când broasca a căzut înăuntru. Chiar dacă apa era fierbinte, broasca nu a încercat să sară înapoi afară și a preferat să stea în apă. Pe măsură ce temperatura apei din cratiță creștea, broasca își regla temperatura corpului pentru a rezista. Apa începea să se apropie de punctul de fierbere, iar broasca nu își mai putea acum controla temperatura corpului.

Până la urmă, broasca a încercat să sară din cratiță, dar cum apa fierbea deja, aceasta nu a mai putut suporta și nu a supraviețuit. Din ce cauza nu a reușit broasca să supraviețuiască? Apa fierbinte să fi fost motivul?

Morala: Broasca nu a supraviețuit din cauza incapacității sale de a decide când să sară afară din cratiță. Fiecare dintre noi trebuie să se adapteze situațiilor, dar sunt momente când trebuie să facem față acestor situații și să luăm deciziile potrivite, atunci când avem puterea să facem acest lucru, înainte să fie prea târziu. Ieși la timp afară înainte să fii nevoit să sari!

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?