Cât de mult contează încurajarea

0

Un grup de broaşte traversa o pădure şi la un moment data, dintr-o întâmplare nefericită, două dintre ele au căzut într-o groapă adâncă.

Toate celelalte broaşte au înconjurat groapa şi când au văzut cât este de adâncă şi-au spus că cele două nu mai au cum să scape cu viaţă de acolo.

Cele două broaşte au ignorat comentariile care se auzeau de pe margine şi încercau să iasă afară. Broaştele care erau la marginea groapei strigau la ele să renunţe, pentru că nu mai au nicio şansă de supravieţuire.

În cele din urmă, una dintre broaşte a luat în serios ce strigau cele de afară şi a renunţat, găsindu-şi foarte repede sfârșitul în groapă.

Cealaltă broască a continuat să sară cât de tare putea, în ciuda strigătelor care se auzeau. Broasca se străduia să sară şi mai tare şi în cele din urmă a reuşit. Când a ieşit afară, broaştele de pe margine au întrebat-o: Nu ne-ai auzit?

Dar broasca le-a spus că nu auzea nimic din ce îi spun şi a crezut tot timpul că o încurajează.

Morala

Există o diferenţa mică între viaţă şi moarte, între a continua şi a renunţa. Un cuvânt de încurajare cuiva care este jos îl poate ridica şi îl va ajuta să răzbată.

Un cuvânt distructiv cuiva căruia este la pământ îl poate doborî definitiv.

Fiţi întotdeauna atenţi la cuvintele pe care le rostiţi. Puterea cuvintelor este greu de înţeles, dar un cuvânt de încurajare poate face miracole. Oricine poate rosti cuvinte care îi pot face pe alţii să renunţe. Cei care îşi fac timp şi au răbdare să îi încurajeze pe semeni lor sunt cu adevărat oameni speciali.


Lasă un comentariu