Căței de vânzare

1

Într-o zi, un fermier a decis să vândă toți puii pe care cățelușa pe care o avea la fermă îi adusese pe lume, în urmă cu câteva săptămâni. Așa că a pus pe toate gardurile fermei sale și prin împrejurimi un anunț prin care informa doritorii că are câțiva pui de cățel de vânzare.

Într-o dimineață, un băiețel îi bate în poartă, întră și îl întreabă pe fermier: “Pot să cumpăr un pui de cățel?”

Fermierul îi răspunde:”Nu cred că îți permiți să cumperi un cățel.”

Atunci băiețelul a scos câțiva bănuți din buzunar și îi întinde fermierului: “Pot măcar să mă uit la ei?”, întreabă el.

Fermierul i-a îngăduit băiețelului să intre și să se uite la căței. Micuțul era încântat să îi vadă pe cățeluși cum se joacă veseli. La un moment dat, copilul zărește un cățel mic, într-un colț, care încercă din răsputeri să se joace și el la fel că frățiorii lui. “Îl vreau pe acela”, arată băiețelul.

Fermierul râde zgomotos și îi spune copilului: “Oricine îl vrea pe acela îl poate avea gratis, dar nimeni nu îl va lua pentru că nu va putea să alerge și să se joace ca ceilalți căței.”

Auzind acest lucru, băiețelul își ridică pantalonii dezvăluind două proteze de metal la ambele picioare care erau atașate de niște încălțări speciale. “Vedeți, cățelul nu are nevoie de cineva cu care să se joace, el are nevoie de cineva care să îl înțeleagă”, a spus băiatul.

 

Un comentariu

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?