Cățeii fermierului

1

Un fermier s-a decis într-o zi să vândă toți puii pe care cățeaua pe care o creștea pe lângă fermă îi adusese pe lume.  Atunci, a început să lipească anunțuri pe gardurile și stâlpii din zonă pentru că tot mai multă lume să afle că are de vânzare câțiva pui simpatici de câine. Și cu ocazia asta să facă și el niște bani. Într-o dimineață, un băiețel apare la poartă fermierului și îl întreabă: “Pot să cumpăr un cățeluș?”.

Fermierul îi răspunde copilului: “Nu cred că îți poți permite.” Băiatul a scos imediat niște bani din buzunar și i-a îndreptat spre fermier. “Pot măcar să îi privesc?”, a întrebat acesta.

Fermierul i-a dat voie să stea și să se uite la căței. Băiețelul era fascinat de puii care se jucau veseli. La un moment dat, copilul zărește într-un colț un cățel mic, care se chinuia din răsputeri să țină pasul cu frățiorii lui mult mai jucăuși și activi.

Citește și:
Povestea baiețelului care a făcut găuri în gard

“Îl vreau pe acela”,  a spus băiatul arătând spre cățelul pe care îl văzuse.

Fermierul a început să râdă zgomotos și îi spune micuțului: “Pe acela îl poate lua oricine, pe gratis. Dar nimeni nu l-ar vrea pentru că nu o să fie niciodată capabil să alerge și să se joace la fel cum fac frații lui.”

Auzind acest lucru, băiețelul și-a ridicat pantalonii și se putea observă cum acesta avea suporturi de metal la ambele picioare atașate de pantofii speciali.

“Cățelul acela nu are nevoie de cineva cu cine să se joace, ci de cineva care să îl înțeleagă”, a spus băiețelul.


Un comentariu

Lasă un comentariu