Copacul plin de ace

0

La marginea unei păduri, într-o casă mică, trăiau doi frați. Fratele mai mare se purta foarte urât cu fratele sau mai mic, mânca și porțiile lui de mâncare și îi lua toate hainele.

Într-o zi, fratele cel mare s-a dus în pădure pentru a aduna lemne de foc pe care urmă apoi să le vândă la piață. Cum mergea așa, tăind toate crengile copacilor care îi ieșeau în cale, a ajuns la un copac magic.

Copacul îl vede și îi spune: “Dragul meu, te rog să nu îmi tăi crengile. Dacă îmi vei ascultă rugămintea, te voi răsplăti cu merele mele de aur.”

Fratele cel mare a fost de acord, dar în final s-a arătat dezamăgit de numărul de mere pe care copacul i le-a dat. Băiatul s-a înfuriat pe loc, și a amenințat copacul că îi va tăia trunchiul cu totul, dacă nu îi dă mai multe mere. În schimb, copacul magic a revărsat asupra fratelui cel mare și lacom, sute de ace.

Citește și:   “Eu tai, tu alegi”, o regulă de aur

Băiatul s-a întins pe pământ, copleșit de durere și plângând. Afară deja se înserase, iar el nu se mai putea mișca de pe loc.

Îngrijorat, fratele cel mic a plecat să îl caute, văzând că nu mai apare. Acesta l-a găsit întins sub copac, cu zeci de ace intrate în piele. Băiatul a început să îi scoată fiecare ac cu mare grijă și dragoste.

După ce a terminat de scos acele din piele, fratele cel mare și-a cerut scuze că l-a tratat atât de rău până atunci și a promis că va fi un om mai bun.

Copacul magic a fost martor la promisiuni și a văzut schimbarea din inima fratelui cel mare și i-a răsplătit pe cei doi băieți cu toate merele de aur de care ar fi avut nevoie vreodată.

Morala: este important să fii bun și recunoscător și de fiecare dată vei fi răsplătit.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?