Cutia din fier

0

Mohan Das era fiul unui om de afaceri extrem de bogat. Când tatăl său a murit, Mohan Das i-a lăsat acestuia moștenire o cutie din fier care avea mai multe obiecte valoroase în ea. Într-o zi, Mohan Das trebuia să ajungă în oraș cu niște treabă. Așa că, a luat cutia și a i-a dus-o prietenului său Ramasewak.

“Te rog să ai grijă de această cutie. Tatăl meu mi-a lăsat-o. Mă voi întoarce din oraș peste câteva zile și o voi lua de la tine”, i-a spus Mohan Das lui Ramasewak.

“Stai liniștit, voi avea grijă de ea”, a spus Ramesewak.

Astfel, Mohan Das și-a început fericit călătoria. Știa că a lăsat în siguranță cutia prețioasă.

Peste câteva zile s-a reîntors și s-a dus la prietenul său pentru a-și lua cutia. Ramasewak s-a prefăcut surprins: “Ah, cutia…! Au mâncat-o șobolanii. Nu am putut să îi opresc”, a spus acesta.

Atunci, Mohan Das și-a dat seama că prietenul său îl minte. Ramasewak încerca să îl păcălească. Dar pentru că era un om inteligent, Mohan Das și-a spus: “Trebuie să găsesc o metodă prin care să îmi recuperez cutia de la Ramasewak”.

Citește și:   Ploaia de stele

În următoarea zi, Mohan Das s-a dus la Ramasewak și i-a spus:”Prietene, poți să îl trimiți pe fiul tău? Am nevoie de cineva care să aibă grijă de proprietatea mea.”

Ramasewak s-a gândit puțîn. “Mohan Das pare să fie destul de fraier. Poate la final o să îl plătească pe fiul meu pentru că a avut grijă de proprietatea lui”, s-a gândit Ramasewak. Apoi, i-a spus acestuia că îl va trimite pe fiul lui imediat.

În dimineață următoare, Mohan Das a venit alergând la Ramesawak și i-a spus: “Prietene, s-a întâmplat ceva îngrozitor. Un șoim l-a răpit pe fiul tău.”

Ramasewak a izbucnit: “Cum ar putea un șoim să îl ridice pe fiul meu?”

“În același fel în care șobolanii au putut să mănânce cutia mea din fier”, i-a spus Mohan Das.

“Îmi pare rău, îmi dau seama că am greșit”, a spus Ramesewak cu grijă în glas. Acesta se simțea jenat că a încercat să își înșele prietenul și i-a dat înapoi cutia. Amadoi au fost fericiți atunci și au hotărât să rămână în continuare prieteni.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?