Gașca veselă și broscuțele din lac

0

Un grup de băieți puși pe șotii se jucau într-o zi frumoasă de vară pe marginea unui lac. Acel lac era populat cu o mare familie de broaște, care de obicei își petreceau ziua la soare, pe frunzele de nuferi de pe lac sau cântând vesele prin stufăriș.

În acea zi, băieții își găsiseră o activitate pe care ei o considerau amuzantă: aruncau pietre în lac astfel încât acestea să facă câteva salturi la suprafața apei, înainte să se scufunde.

Pietrele începuseră să zboare în toate direcțiile și cu mare viteză, iar gașca veselă se amuza foarte tare. În tot acest timp, în apă era panică mare, pentru că toate broscuțele din lac erau încremenite de frică văzând cum zeci de pietre zboară cu viteză așa de mare deasupra lor.

În cele din urmă, o broască din lac, cea mai în vârstă și mai înțeleaptă, scoate capul din apă și le spune băieților: “Dragi copii, va rog tare mult, încetați această joacă periculoasă. Poate pentru voi este amuzant să aruncați cu pietre în lac, dar pentru noi această joacă a voastră poate însemna moartea.”

Morala: Gândește-te de fiecare dată dacă veselia ta nu este cauza nefericirii altcuiva.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?