Hoțul care a furat o vacă

0

Henry, un tânăr fiu de țăran, păzea cireada de vaci într-o pădure din apropierea satului. Fiecare vacă din cireadă avea la gât câte un clopot, iar cea mai frumoasă dintre văcuțe avea și cel mai bun clopot dintre toate.

Într-o zi, un străin a trecut prin pădure și s-a așezat să se uite la cireada de vaci pe care o păzea tânărul băiat. După câteva minute, bărbatul s-a dus la Henry și l-a rugat să îi dea și lui un clopot de la una dintre vacile sale. Henry a fost de acord să îi dea un clopot în schimbul câtorva bani. Acum, una dintre vacile sale nu mai avea clopot, dar pentru băiat nu părea să fie o problemă. Străinul voia, de fapt, să fure o vacă. Când vaca fără clopot la gât s-a îndreptat spre pădure, străinul a apucat-o de coarne și a tras de ea până s-a îndepărtat de locul in care era băiatul care păzea cireada. La un moment dat, Henry și-a dat seama că lipsește o vacă, însă nu mai avea ce să facă. Așa că, a plecat plângând acasă și i-a povestit totul, tatălui său.

Tatăl sau l-a asculat după care i-a spus:”Așa cum acel hoț a reușit să te înșele, la fel plăcerea păcatului încearcă să ne înșele pe noi toți. Atunci când cedăm fie și foarte puțin, vrea tot!”

Henry s-a simțit rușinat pentru că s-a lăcomit la acei bani și a promis să nu mai facă niciodată această greșeală.

Morala: Fă-ți prieteni noi, dar păstrează-i pe cei vechi. Unul este argint, cel vechi este aur.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?