Maimuţa care a făcut dreptate pisicilor

0

Într-o zi, două pisici au găsit o bucată de brânză şi au tăiat-o în două, dar una dintre bucăţi era mai mare decât cealaltă.

Fiecare pisică îşi dorea bucata mai mare de brânză şi pentru că nu reuşeau să ajungă la pace, au hotărât să meargă la maimuţă pentru a o ruga pe ea să împartă bucată de brânză în mod egal, între ele.

Maimuța s-a arătat bucuroasă să le ajute: “Nu vă faceţi griji, imediat voi face ca cele două bucăţi de brânză să fie egale!”.

Aşa că a muşcat din bucata mai mare, dar asta a făcut ca bucată cealaltă să fie mai mare acum. Aşa că a mai muşcat o dată şi din cea de-a doua bucată. Şi a continuat aşa până când cele două bucăţi de brânză au rămas foarte mici.

Văzând ceea ce se întâmplă sub ochii lor, cele două pisici i-au spus maimuţei: “Ajunge, gata! Acum suntem mulţumite, dă-ne bucăţile de brânză care au rămas.”

Doar că maimuţa vicleană le-a spus celor două: “Îmi pare rău, ce a rămas este răsplata mea pentru că v-am ajutat să rezolvaţi această problema.” Zicând asta, maimuţă a înfulecat imediat şi brânza care a mai rămas.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?