Maimuța și crocodilul

0

Într-un măr frumos și plin de fructe locuia o maimuță. Pomul făcea în fiecare an mere roșîi, mari și foarte zemoase.

Într-o zi, un crocodil a trecut pe lângă măr și i-a cerut maimuței câteva mere. Maimuța veselă a fost foarte bucuroasă să îi ofere câteva fructe mari și roșii. Mai mult, maimuța i-a oferit și câteva mere pe care acesta să i le ducă soției sale, acasă.

Când soția crocodilului a gustat din mere, a fost imediat curioasă să guste și inima maimuței darnice. Atunci, i-a spus soțului să plece imediat și să se întoarcă acasă cu inima maimuței…altfel ea va muri.

Crocodilul a căzut puțin pe gânduri, suprins de cererea soției sale, dar în cele din urmă s-a conformat și a decis să îi facă pe plac soției sale.

A doua zi, când a trecut pe lângă copacul plin de mere, crocodilul a zărit maimuța și a invitat-o în vizită la ei acasă. Maimuța, prietenoasă din fire, a acceptat bucuroasă.

Aceasta s-a urcat pe spatele crocodilului și cei doi și-au început călătoria. Când au ajung în mijlocul râului în care locuia crocodilul împreună cu soția lui, acesta a început să se scufunde ușor în apă și să îi dezvăluie maimuței planul lui.

Auzind care este intenția crocodilului, maimuța nu s-a pierdut cu firea și în acel moment îi spune crocodilului că și-a uitat inima acasă în măr și că ar fi bine să se întoarcă să o ia, pentru a i-o putea duce soției sale.

Crocodilul a crezut spusele maimuței și a dus-o înapoi. Imediat, maimuța a sărit în măr și de acolo i-a strigat crocodilului că este cel mai mare fraier de pe planetă și a recunosct că a fost o greșeală să aibă încredere în el.

Morala: Ai întotdeauna grijă cum îți alegi prietenii. Cel mai bun prieten poate fi cel mai mare inamic.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?