Mâna maestrului

0

Dorind să îl încurajeze pe fiul ei să facă progrese la pian, mama l-a dus pe acesta la concertul unui faimos pianist, Paderewski.  După ce și-au ocupat locurile în sală, mama a văzut o cunoștință în public și s-a dus să o salute.

Pentru că era ocazia perfectă să exploreze minunățiile pe care o sală de concerte le poate ascunde, băiețelul s-a ridicat de pe locul lui și a ajuns până în dreptul unei uși pe care scria: “Intrarea interzisă”.

Când luminile din sală s-au stins și concertul era pe cale să înceapă, mama s-a întors la locul său și a descoperit că băiatul lipsește. În acel moment, cortina s-a ridicat, iar reflectoarele s-au îndreptat spre pianul impunător de pe scenă.

Mama a fost uimită să vadă că la pian stătea chiar fiul ei. Băiatul a început să cânte, doar că audiența a reacționat imediat iritată de gestul copilului. “Luați băiatul de acolo?”, “Cine vine la concert cu copilul?!”.

Când Paderewski a auzit rumoarea din sală,  s-a grăbit imediat spre scenă. Realizând ce se întâmplă, acesta s-a apropiat de pian și a început să improvizeze ceva alături de băiatul care se străduia să cânte bine la pian. În timp ce cântau împreună, Paderewski îi șoptea continuu băiatului: “Continuă, nu renunța, nu te opri!”

Astfel, împreună, maestrul și băiețelul au transformat o situație stânjenitoare într-o experiență creativă minunată.  Audiența asculta fascinată!

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?