O caracatiță în pericol

0

Odată trăia o caracatiță timidă și tăcută. Aproape tot timpul, aceasta stătea singură, deși și-ar fi dorit să aibă mai mulți prieteni.

Într-o zi, caracatița încerca să prindă o scoică. Înainte să își dea seama însă, caracatița s-a prins într-un nod imens și nu se mai putea mișca.

A încercat cu toată puterea ei să se elibereze, dar în zadar. Într-un final, caracatița a încercat să ceară ajutorul peștilor care înotau în zona. Mulți pești treceau pe lângă ea fără să o bage în seamă, doar un singur peștișor s-a oferit să o ajute să iasă din nod.

Caracatița a fost eliberată până la urmă, dar era atât de timidă încă nici nu a încercat să se împrietenească cu peștișorul care tocmai o salvase. I-a mulțumit timid și a dispărut rapid.  Apoi, caracatița s-a gândit toată noaptea la ocazia pe care tocmai o ratase să își facă un nou prieten.

Câteva zile mai târziu, caracatița se odihnea printre niște stânci, când a observat că toate viețuitoarele din jur înotau speriate în toate direcțiile. S-a uitat în depărtare și a observat un pește imens care se îndrepta spre acea zonă. La un moment dat a văzut că peștele uriaș era pe urmele peștișorului care îi salvase ei viața cu câteva zile înainte. Acum era momentul să facă și ea ceva pentru peștișorul care o eliberase.

Fără să mai stea pe gânduri, caracatița a ieșit dintre stânci și înainte că peștele să mai poată face ceva, caracatița l-a împroșcat cu un jet imens de cerneală. Apoi, a luat peștele mic după ea și s-au ascuns împreună printre stânci.

Cerneala cu care tocmai fusese stropit peștele cel uriaș i-a provocat acestuia o alergie groaznică și l-a făcut pe aceasta să dispară din zonă.

Toți peștii care se ascunseseră până atunci au ieșit și au felicitat caracatița pentru curajul său.  Peștele cel mic a spus și el că a eliberat caracatița acum câteva zile, însă nu își imagina că aceasta poate fi atât de recunoscătoare încât să fie capabilă de un gest atât de periculos.

Citește și:   Câinele, cocoșul și vulpea

Auzind aceste vorbe, ceilalți pești au observat cât de timidă este aceasta și din acel moment toți și-au dorit să fie prieteni cu o caracatița atât de curajoasă.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?