O caracatiță în pericol

0

Odată trăia o caracatiță timidă și tăcută. Aproape tot timpul, aceasta stătea singură, deși și-ar fi dorit să aibă mai mulți prieteni.

Într-o zi, caracatița încerca să prindă o scoică. Înainte să își dea seama însă, caracatița s-a prins într-un nod imens și nu se mai putea mișca.

A încercat cu toată puterea ei să se elibereze, dar în zadar. Într-un final, caracatița a încercat să ceară ajutorul peștilor care înotau în zona. Mulți pești treceau pe lângă ea fără să o bage în seamă, doar un singur peștișor s-a oferit să o ajute să iasă din nod.

Caracatița a fost eliberată până la urmă, dar era atât de timidă încă nici nu a încercat să se împrietenească cu peștișorul care tocmai o salvase. I-a mulțumit timid și a dispărut rapid.  Apoi, caracatița s-a gândit toată noaptea la ocazia pe care tocmai o ratase să își facă un nou prieten.

Câteva zile mai târziu, caracatița se odihnea printre niște stânci, când a observat că toate viețuitoarele din jur înotau speriate în toate direcțiile. S-a uitat în depărtare și a observat un pește imens care se îndrepta spre acea zonă. La un moment dat a văzut că peștele uriaș era pe urmele peștișorului care îi salvase ei viața cu câteva zile înainte. Acum era momentul să facă și ea ceva pentru peștișorul care o eliberase.

Citește și:   Cum treci peste probleme: "Este momentul sa devii un lac!"

Fără să mai stea pe gânduri, caracatița a ieșit dintre stânci și înainte că peștele să mai poată face ceva, caracatița l-a împroșcat cu un jet imens de cerneală. Apoi, a luat peștele mic după ea și s-au ascuns împreună printre stânci.

Cerneala cu care tocmai fusese stropit peștele cel uriaș i-a provocat acestuia o alergie groaznică și l-a făcut pe aceasta să dispară din zonă.

Toți peștii care se ascunseseră până atunci au ieșit și au felicitat caracatița pentru curajul său.  Peștele cel mic a spus și el că a eliberat caracatița acum câteva zile, însă nu își imagina că aceasta poate fi atât de recunoscătoare încât să fie capabilă de un gest atât de periculos.

Auzind aceste vorbe, ceilalți pești au observat cât de timidă este aceasta și din acel moment toți și-au dorit să fie prieteni cu o caracatița atât de curajoasă.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?