O mamă devotată

1

O mama rață și boboceii ei erau într-o zi în drum spre lac.  Rațuștele erau foarte fericite și își urmau mămica în timp ce măcăneau veseli.

La un moment dat, mama rață a văzut o vulpe la distanță. Speriată, rața a început să țipe: „Copii, grăbiți-vă spre lac. Am văzut o vulpe!”

Rățuștele au început să alerge spre lac. În acest timp, mama se întreba ce să facă. Apoi a început să meargă ba înainte, ba înapoi, trăgând o aripă pe pământ.

Când a văzut-o vulpea, s-a înveselit și își spuse în gând: „Se pare că e rănită și nu poate zbura! Pot să o prind ușor!” și a început să alerge spre rață.

Mama rață a început să alerge ca să atragă vulpea spre lac. Vulpea a urmărit-o. Acum nu mai avea cum să le facă rău rățuștelor. Mama rață se uita după puii ei și i-a văzut pe aceștia că înotau pe lac. Atunci a răsuflat ușurată, s-a oprit și a respirat adânc.

Vulpea a crezut atunci că rața e obosită și s-a apropiat de ea,  dar mama rață și-a întins aripile și s-a înălțat în aer, apoi a aterizat fix în mijlocul lacului, iar bobocii ei au început să înoate bucuroși spre ea.

Vulpea se uită dezamăgită la mama rață și la puii eu. Mama rață o păcălise. Acum, nu mai avea cum să ajungă la ei…pentru că înotau fericiți în mijlocul lacului.

 

Un comentariu

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?