Pericolul de la fermă

0

John şi soţia lui Molly aveau o fermă, unde creşteau porci, vite şi multe alte animale. Tot acolo trăia şi un şoricel.

Într-o zi şoricelul a văzut cum fermierul deschidea o cutie. Curios să vadă dacă nu cumva era ceva de mâncare acolo, şoricelul a observat că John cumpărase de fapt o capcană pentru şoareci.

Atunci, şoricelul a fugit să alarmeze toate animalele de la fermă şi să le spună despre pericolul în care se află cu toţii.

Prima dată s-a dus şi a anunţat o găină: “ În casă e o capcană de şoareci!”, a spus acesta disperat. Găina i-a răspuns cu indiferenţă: “Nu mă interesează, tu eşti în pericol, pe mine nu mă priveşte. N-are ce să mă sperie.”

Şoricelul a plecat mai departe şi le-a spus porcului şi unei vite de la fermă despre capcana de şoareci pe care o pregătea stăpânul lor. Cele două animale nu au fost impresionate. I-au spus că pentru ele nu e motiv de îngrijorare şi i-au promis şoricelului că se vor ruga pentru el.

Supărat şi deprimat, micul şoricel s-a întors în casă.

Într-o noapte, soţia fermierului a auzit un zgomot care venea chiar de la capcana de şoareci. Molly s-a dus repede să vadă ce se întâmplă, dar pentru că era întuneric nu a văzut că în capcană s-a prins un şarpe veninos, care îşi prinsese coada în capcană. Într-o clipă, şarpele a muşcat-o pe Molly.

Fermierul a plecat în grabă să o ducă pe soţia sa la spital. Mai târziu, când s-au întors acasă, femeia avea în continuare febră. Atunci, John şi-a amintit că febra se tratează cu supă de găină, aşa că s-a dus imediat în curte şi a tăiat găina pentru a face supă.

Starea lui Molly continua să fie gravă şi atunci tot mai mulţi prieteni au venit să o viziteze. Unii dintre ei stăteau cu zilele la căpătâiul femeii, aşa că fermierul a decis să taie porcul pentru a avea cu ce să îşi hrănească oaspeţii.

Citește și:   Iepurele şi leul

Din păcate, starea lui Molly nu se ameliora, din contră aceasta se simţea din ce în ce mai rău, iar în cele din urmă a murit. Atunci, vecini, rude şi prieteni s-au adunat la înmormântarea femeii. Pentru că nu avea ce să mai facă, John a decis să taie şi vaca pentru a avea ce să le dea de mâncare celor care veniseră să fie alături de el.

Şoarecele privea tot ce se întâmplă în jurul său şi nu îşi mai putea stăpâni lacrimile.

Morala: Atunci când cineva se află în dificultate sau în pericol este riscant pentru fiecare dintre noi. Cel mai bine este să îl ajutăm şi să îl încurajăm pe cel care are nevoie şi să nu îl lăsăm singur atunci când are probleme.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?