Povestea broscuțelor care şi-au dorit un rege

0

Un lac era plin de broascuțe. Acestea îşi doreau să aibă un rege pentru că nu se simţeau în siguranţă ştiind că nu este nimeni care să le păzească şi să aibă grijă de ele. Broaştele s-au decis să meargă la Jupiter, stăpânul zeilor, şi i-au cerut să le aducă şi lor un rege pe lac.

Jupiter a fost surprins să audă această cerere naivă a broscuţelor şi a încercat să le facă să se răzgândească, însă nu a fost chip.

Atunci Jupiter s-a hotărât să le îndeplinească cumva dorinţa broscuţelor şi a aruncat în lac un buştean spunâdu-le că acesta va fi de acum înainte regele lor. Când buşteanul a aterizat în apă, broscuţele s-au speriat îngrozitor şi au fugit grăbite pentru a-şi salva vieţile.

După ceva timp, broscuţele s-au întors şi s-au aşezat pe buştean. Văzând că nu se mişcă, au început să îşi manifeste nemulţumirea şi să îl urască pe cel care le era “rege”.

Citește și:   Copacul plin de ace

Aşa că, broscuţele au pornit din nou să îi spună lui Jupiter să îl înlocuiască pe rege cu unul mai activ. De această dată Jupiter le-a trimis un cocostârc să le fie rege. Însă la scurt timp, cocostârcul a început să le prindă şi să le mănânce.

În acest fel, broscuţele au primit o lecţie pentru nemulţumirea lor.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?