Povestea câinelui care a fugit de acasă

2

Odată, într-un orăşel, trăia un câine pe nume Spic. Câinele era foarte fericit cu viaţa sa, mai ales că toţi oamenii îl iubeau. Dar fericirea lui Spic nu a durat foarte mult.

Într-un an, o foamete năprasnică a lovit oraşul şi câinele nu mai găsea nimic de mâncare, aşa că, a luat hotărârea să fugă departe de casă.

Nici în oraşul în care a ajunsese, hrana nu era uşor de procurat. Rătăcind pe străzi, Spic a ajuns în cele din urmă în curtea unei case unde a găsit ceva de mâncare şi în felul acesta şi-a astâmpărat foamea care îl chinuia.

Într-o zi, câinii care locuiau în zonă l-au văzut şi cum şi-au dat seama că este un intrus, l-au atacat şi i-au făcut o mulţime de răni. Speriat, Spic a rupt-o la fugă până când câinii care l-au atacat au rămas nevăzuţi.

Când s-a oprit din fugă pentru a-şi trage sufletul, Spic era foarte speriat şi a realizat în acel moment cât de mult îi lipseşte oraşul în care s-a născut.

Citește și:
Ce lecție a primit un iepure care credea că are mulți prieteni

Atunci şi-a zis: “Mai bine plec din locul acesta!  Chiar dacă în oraşul meu se găseşte greu hrana, dar macar câinii de acolo sunt blânzi, la fel ca mine.”

Morala: Cei care ţin la tine nu te vor invidia şi nu vor deveni inamicii tăi pentru ceea ce eşti.


2 comentarii

  1. Nici în oraşul în care a ajunsese, hrana nu era uşor de procurat. Rătăcind pe străzi, Spic a ajuns în cele din urmă în curtea unei case unde a găsit ceva de mâncare şi în felul acesta şi-a astâmpărat foamea care îl chinuia.

     (1)
     (1)

Lasă un comentariu