Povestea creionului

0

Un creion vechi îl ia pe noul său prieten, un creion nou, deoparte pentru a-i spune câteva lecții importante de viață, înainte ca acesta să fie pus într-o cutie și să plece în lume.

Dragul meu tânăr prieten aș vrea să îți spun câteva lucruri importante pe care ar fi bine să le ții minte pentru că îți vor folosi în viață, de acum înainte.

Sunt cinci lucruri pe care ai nevoie să le știi, a spus creionul bătrân, înainte să te trimit în lume. Amintește-ți întotdeauna aceste cinci lucruri, nu le uita niciodată, și în felul acesta vei deveni cel mai bun creion.

Primul lucru pe care să ți-l aminteșți întotdeauna este că vei fi capabil să faci multe, dar doar dacă vei fi pus în mâinile cuiva.

Din când în când va trebui să suporți să fii ascuțit, va fi dureros, dar ține minte că astfel vei deveni un creion mai bun.

Citește și:
Povestea broscuțelor care şi-au dorit un rege

Ține minte că vei putea corecta întotdeauna orice greșeală pe care o vei face pe drum.

Și cea mai importantă parte este în interiorul tău.

Amintește-ți acest lucru și de asemenea, mai ține minte că, pe fiecare suprafață pe care vei fi folosit, va trebui să îți lași urma. Indiferent de ce se întâmplă, tu va trebui să continui să scrii.

Tânărul creion a ascultat toate aceste sfaturi cu atenție și i-a promis prietenului său mult mai înțelept că își va aminti întotdeauna cele cinci lucruri, astfel încât să își poată trăi viața cu inima și cu un scop.


Lasă un comentariu