Povestea jucăriilor stricate

0

Într-o zi profesorul îi arată elevului său trei păpuşi şi îi cere să găsească diferenţele. Toate cele trei jucării păreau identice, dar după ce le-a analizat cu atenţie elevul a observat nişte găuri în ele.

Prima jucărie avea găuri în ambele urechi, a doua avea găuri în gură şi într-o ureche, a treia avea o gaură într-o singură ureche.

Copilul a încercat atunci să bage un ac în gaura din urechea primei jucării, dar acul a ieşit prin urechea cealaltă, imediat. La a doua jucărie, când copilul a băgat acul în ureche, acul a ieşit prin gură. Când a înfipt acul şi în cea de-a treia jucărie, acesta nu a mai ieşit.

Atunci profesorul i-a explicat că acelaşi lucru se întâmplă şi în realitate. Cum?

Prima jucărie reprezintă acei oameni din jurul tău care îţi dau impresia că te ascultă şi că le pasă de tine. Dar doar se prefac. După ce ascultă ce spui, aşa cum acul a ieşit prin urechea cealaltă, la fel le vor ieşi şi lor lucrurile pe care le-ai spus. Aşadar, ai grijă atunci când vorbeşti cu cei din jurul tău, cărora nu le pasă de tine.

A două jucărie reprezintă acei oameni care te ascultă şi te lasă să crezi că le pasă de tine. Dar, la fel ca şi la jucărie, acul iese din gură. Aceşti oameni vor folosi , la un moment dat, ceea ce le-ai spus împotriva ta. Mai mult, uneori, ar putea folosi secretele pe care tu le împărtăşeşti pentru a-şi atinge ei un scop.

La a treia jucărie, acul nu a mai ieşit. Aceştia sunt oamenii care îţi vor demonstra întotdeauna că poţi să ai încredere în ei. Încearcă să ai în jurul tău cât mai mulți!

Morala. Caută întotdeauna să fii în preajma oamenilor care pot fi loiali şi de încredere. Oamenii care te ascultă atunci când le împărtăşeşti ceva, nu sunt de fiecare dată şi cei pe care te poţi baza atunci când ai mai mare nevoie de ajutor.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?