Povestea maimuţei care s-a crezut regele animalelor

0

Într-o bună zi, toate animalele pădurii s-au adunat pentru a-şi alege noul rege. Maimuţa a reuşit să îi uimească cu un dans ieşit din comun pe toţi cei care o urmăreau de pe margine. După ce şi-a încheiat reprezentaţia, maimuţa a fost propusă să devină regele animalelor. Toate animalele pădurii au votat şi maimuţa a devenit noul lor rege.

Dintre toate animalele pădurii, vulpea era singura ce nu putea accepta ca maimuţa să ocupe această poziţie înaltă şi onorabilă.

Cu o mare durere în suflet şi plină de invidie, vulpea s-a gândit la un plan prin care să o umilească pe maimuţă. Într-o zi, vulpea se plimba prin pădure în căutare de hrană şi a văzut o capcană care avea o bucată de carne, pusă, cel mai probabil, de un vânător.

Vulpea era şireată şi suficient de inteligenţă pentru a nu cădea în capcană, însă era convinsă că maimuţa nu ar face asta. Aşa că s-a dus să caute maimuţa-rege şi să o atragă spre capcană. Zis și făcut! Când s-au apropiat de capcană, vulpea îi spune maimuţei: “ Aici este o bucată delicioasă de carne, Măria Ta. Ca un supus ce sunt, nu am îndrăznit să mă apropii de ea. Aşadar, bucură-te de ea, Majestate!”

Fără să stea pe gânduri, maimuţa a întins mâna spre bucata de carne şi a fost prinsă în capcană. Atunci, vulpea a izbucnit în râs şi i-a spus: “Pentru a fi rege este nevoie de multă înţelepciune!”

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?