Povestea unui om lăudăros

0

Domnul Georgescu este o persoană căreia îi place foarte mult să se laude. Ar putea petrece ore întregi cu cineva în care să vorbească doar despre sine și despre cât de multe lucruri știe el.

Într-o zi, domnul Georgescu a ieşit să ia masa în oraş şi s-a nimerit ca în restaurantul în care obişnuia să mănânce să mai fie doar o masă liberă. S-a aşezat la masă, iar în scurt timp, un bărbat a venit şi i-a cerut permisiunea să se aşeze şi el la masă pentru că nu mai erau alte locuri libere.

Aşa cum îi era obiceiul, domnul Georgescu a început să se laude. După un timp, exasperat să îl audă pe domnul Georgescu cum se tot laudă, tovarăşul de masă i-a spus: “Domnule, spune-mi un lucru pe care nu poţi să îl faci şi îţi arăt că eu pot să îl fac!”

În acel moment, domnul Georgescu s-a ridicat în picioare şi în drum spre uşa îi spune: “Nu pot să plătesc nota aceasta de plată. Acum va trebui să o plăteşti tu pentru mine!”.

Dacă ar fi ştiut că ajunge să plătească şi nota lăudărosului, bărbatul care nu a mai găsit alt loc liber în restaurant, ar fi renunţat probabil să mai ia cină în ziua respectivă.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?