Prinţul şi ursul

0

Trăia odată un prinţ care era foarte pasionat de vânătoare. Într-o zi, prinţul a plecat în junglă să vâneze. Prinţul a stat o zi întreagă fără să prindă numic. Aşa că, dezamăgit şi obosit, mergea agale.

Deodată, prinţul vede un tigru uriaş cum se îndreaptă spre el. Speriat, a rupt-o la fugă şi s-a urcat în primul copac ce i-a ieşit în cale…şi găseşte aici un urs care stătea pe o creangă a copacului.

Prinţul nu ştia ce să facă, era de-a dreptul înspăimântat. Vânzând că prinţul este atât de speriat, ursul i-a spus să nu se teamă, căci nu îi va face rău.

Prinţul l-a crezut pe urs, dar tigrul era în continuare sub copac şi aştepta. Prinţul, fiind atât de obosit, în cele din urmă a adormit. Ursul a avut grijă de prinţ şi l-a păzit toată noaptea.

În dimineaţă următoare, când prinţul s-a trezit, tigrul i-a spus că ursul l-a păzit cu un motiv: „Aşteaptă să plec şi te va înhăţa!”, îi spune tigrul prinţului.

Prinţul l-a crezut atunci pe tigru şi a încercat să îl rănească pe urs.

Ursul s-a supărat că prinţul s-a comportat aşa, mai ales că el a avut grijă de el toată noaptea.

Atunci, ursul i-a spus prinţului că nu toate animalele sunt rele. Animalele vânează doar atunci când sunt flămânde, în timp ce oamenii vânează de plăcere.

Morala.Toate animalele sunt iubitoare. Niciodată nu îţi fac rău, dacă tu te porţi frumos cu ele.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?