Secretul fericirii: povestea celor trei frați

0

Sam, Tim şi Alec erau trei fraţi care trăiau într-o casă dărăpănată din mijlocul pădurii. Cei trei erau oameni simpli, oneşti care munceau din greu pentru a-şi duce traiul. În fiecare zi mergeau în pădure după lemne pe care apoi le vindeau pentru a-şi câştiga banii cu care trăiască. Această situaţie îi făcea fie mai tot timpul trişti şi lipsiţi de speranţă într-o bună zi viaţa lor se va schimba.

Într-o zi, în timp ce se întorceau de la pădure, au întâlnit pe drum o femeie sărmană care căra cu greu în spate un sac cu mere pe care le adunase din pădure. Săritori, băieţii s-au oferit o ajute şi i-au cărat sacul cu mere până acasă.

Dorind îşi arate recunoştinţa pentru ajutorul primit, femeia i-a întrebat dacă e ceva ce ar putea face pentru ei, ca recompensă pentru ajutorul dat. Femeia avea puteri magice.

“Nu suntem deloc fericiţi şi asta a devenit cea mai mare grijă a noastră”, a spus Sam. Atunci, femeia i-a întrebat ce i-ar face fericiţi.

“O casă imensă şi o mulţime de servitori. Nu mi dori nimic altceva”, a spus Sam.

“O fermă mare cu multe animale. Atunci fi bogat şi n- mai avea nicio grijă”, a spus şi Tim

“O soţie frumoasă m-ar face cel mai fericit. În fiecare zi, când m- întoarce acasă, ea m-ar întâmpina cu un zâmbet cald şi m-ar face uit de griji”, a spus şi Alec.

“Foarte bine. Dacă aceste lucruri fac fericiţi le meritaţi pentru aţi ajutat o femeie sărmană ca mine. Mergeţi spre casa voastră şi fiecare veţi primi exact de v-aţi dorit!”

Surprinşi de puterile femeii, cei trei fraţi au plecat spre casa lor din pădure. Ajunşi acolo, au găsit o casă imensă şi servitorii aşteptând la uşa. Era casă pe care şi-o dorea Sam. La o distanţă mică de această casă, se întindea o imensă fermă populată cu animale ce urmă fie a lui Tim.O femeie frumoasă a apărut şi ea de nicăieri şi era nimeni alta decât soţia pe care şi-o dorea Alec. Cei trei fraţi au uitat de orice tristeţe şi erau în culmea fericii în sfârşit. S-au minunat cât de norocoşi au fost şi au început se adapteze noii lor vieţi.

Zilele treceau, iar după un an nimic nu mai era la fel. Sam obosise aibă grijă de casa lui cea mare, s-a făcut leneş şi nu mai avea grijă ca servitorii îngrijească casa. Pentru Tim devenise împovărător aibă grijă de domeniul imens pe care şi l-a dorit în urmă cu un an. Alec nu mai simţea nicio bucurie fie alături de soţia lui. În scurt timp cei trei fraţi erau la fel de nefericiţi ca în urmă cu un an.

Într-o zi, cei trei s-au dus o viziteze pe bătrână doamnă care în urmă cu un an i-a ajutat îşi împlinească visul. “Femeia are puteri magice. Din moment ce ne-a ajutat o dată ne transformăm visele în realitate, ne va ajuta şi de această dată.”
Ajunşi la casa femeii, cei trei fraţi i-au spus fiecare povestea lui şi au recunoscut sunt din nou nefericiţi. “ Te rog, spune-ne încă o dată cum putem fim fericiţi”, a spus unul dintre fraţi.

Femeia a stat şi s-a gândit puţin, după care le-a spus: “ Totul stă în mâinile voastre. Atunci când v-aţi spus dorinţele şi acestea s-au îndeplinit aţi fost extrem de fericiţi. Dar trebuie ştiţi un lucru important – fericirea nu durează fără un lucru important: mulţumirea! Când eşti fericit dar îţi lipseşte acea mulţumire, plictiseala şi suferinţa te vor acapara până la urmă şi vei deveni din nou nefericit. Doar atunci când vei învăţa fii mulţumit cu ceea ce ai, vei fi cu adevărat fericit!”

Citește și:   Cele şapte minuni

Atunci cei trei fraţi au realizat unde au greşit şi s-au întors acasă. Au înţeles cât de norocoşi sunt pentru aceste daruri, la care odată doar visau. Sam a început aibă grijă de casă, Tim a început reinvestească pentru a avea o producţie mai bună, iar Alec a învăţat o aprecieze pe soţia lui.

Ţine minte, fericirea şi mulţumirea nu merg una fără cealaltă.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?