Șoricelul de la țară și cel de la oraș

3

Într-o zi, șoricelul care locuia la oraș a plecat să își viziteze prietenul care locuia într-un sătuc uitat de lume.

Șoricelul de la țară a fost foarte bucuros să își revadă amicul care locuia departe și s-a pregătit cum se cuvine să îl întâmpine. A pregătit o masă plină pentru bunul său prieten de la oraș și s-a îngrijit ca acesta să petreacă câteva zile liniștite cât este în vizită la țară.

Când a ajuns în micul sat în care locuia prietenul său, șoricelul de la oraș nu a fost foarte încântat de ce  a văzut aici: fructe căzute pe jos din copaci, porumbul adunat într-o mașină, nimic nu părea să semene cu viața pe care o ducea el la oraș.

“Așa trăiești tu, amice?”, a întrebat acesta, “viața la țară nu are prea multe de oferit…după câte observ.”

Atunci, l-a convins pe prietenul său de la țară să îl însoțească la oraș pentru a vedea cum trăiește el și câte lucruri bune sunt acolo.

Citește și:   Povestea unui băieţel de 6 ani

Așa că, fără să stea pe gânduri, șoricelul de la țară și-a făcut bagajul și împreună au plecat spre oraș. Ajuns aici, acesta a fost surprins de tot.  Doar că, atunci când cei doi prieteni s-au așezat pentru a se bucura de o masă îmbelșugată plină cu brânză și fructe, pisica stăpânilor casei și-a făcut apariția la fereastră.

Când au văzut pisica, cei doi șoricei au fugit imediat într-o gaură pentru a-și salva viețile, așa că pisica a mâncat tot ce era pe masă.

După ce pisica a dispărut, cei doi șoricei au ieșit din ascunzătoare.

“Gata, plec. Nu mai stau nicio secundă aici. Prefer traiul meu simplu, dar în siguranță, decât un astfel de festin în pericol.”, a spus șoricelul care și-a luat bagajul și  a plecat imediat spre sătucul lui.

Morala: cel mai important este să fii întotdeauna în siguranță!


3 comentarii

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?