Țestoasa Dozy care a câștigat cursa

0

Într-o zi însorită, Iepurila țopăia vesel prin parc. La un moment dat, Dozy, țestoasa s-a apropiat de el și i-a spus: “Tu, Iepurașule, ești atât de încet. Stră-stră-bunicul tău a pierdut o întrecere cu stră-stră-bunicul meu.”

Supărat, Iepurilă s-a dus acasă. Când a ajuns acasă, mama lui l-a întrebat: “De ce ești supărat?”

Iepurila îi explică atunci mamei sale ce s-a întâmplat: “Astăzi, Dozy țestoasa a râs de mine.” Apoi, o întreabă pe mama sa: “Mama, de ce stră-stră-bunicul meu a pierdut o întrecere cu stră-stră-bunicul țestoasei?”

“Stră-stră-bunicul tău era foarte mândru, de aceea a pierdut cursa”, a spus mama lui Iepurilă.

“Am să mă întrec cu Dozy și de data aceasta am să câștig eu. Vreau să îi demonstrez că doar cu viteză și rapiditate poți să câștigi o întrecere.”

Mama a încercat să îl oprească pe Iepurilă să facă ceva atât de nebunesc, însă acesta nu a ascultat.

Iepurilă s-a dus direct la Dozy, care dormea sub un copac. “Dozy, te provoc la o întrecere mâine. Cursa începe aici și se termină sub pod”, i-a spus Iepurilă țestoasei.

În dimineața următoare, cursa a început. Smily broscoiul era arbitrul. Dar spre mirarea tuturor, și de această dată, Dozy țestoasa a câștigat întrecerea. Acesta și-a pus patinele cu rotile fără să îl oprească nimeni și a câștigat cursa fără niciun efort.

Morala: Supra-aprecierea de sine niciodată nu te ajută să câștigi cursa.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?