Un cățel nemulțumit

1

A fost odată ca niciodată, un cățel pe nume Cody. Acesta nu era deloc mulțumit cu viața lui. În timp ce stătea și se relaxa în curtea stăpânului său, a văzut o pisică pe un gard. Cody se gândea atunci: “Mi-ar fi plăcut și mie să mă pot urca pe garduri!” Toate aceste gânduri îl enervau foarte tare pe Cody.  Atunci când stăpânul sau a venit să îi aducă lapte, nici măcar n-a mai dat din coadă.

Ceva mai târziu, Cody a ajuns lângă lacul din sat și a văzut cum peștii înotau în apă. “Mi-ar fi plăcut să trăiesc în apă”, se gândi Cody. “Mi-ar fi plăcut să mă tăvălesc în iarba verde așa ca tine”, i-a spus un peștișor.

Peste ceva timp, cățelul a văzut o vrabie stând pe ramura unui copac. “Te invidiez, mi-ar fi plăcut și mie să pot zbura ca tine”, a zis Cody.

“Mie mi-ar fi plăcut să mă joc toată ziua, așa cum te joci tu! Mi-ar fi plăcut să nu fiu nevoită să îmi construiesc singură cuibul sau să caut toată ziua mâncare”, se vaită vrăbiuța.

Citește și:
Importanța prieteniei

Pe drum, Cody s-a întâlnit cu un măgar încărcat cu o mulțime de bagaje. Măgarul a spus: “Cățelule, ești atât de norocos că nu trebuie să cari ca mine!”

“Da, chiar și eu trebuie să îi dau deșteptarea stăpânului meu dimineața devreme”, a adăugat și un cocoș nemulțumit.

Tot atunci, o oiță a intrat în vorbă cu ei și s-a plâns și ea despre toate pe care le îndură.

Ascultând cu atenție, cățelul a realizat că nu apreciază deloc ceea e are. “Cred că nimeni nu e fericit cu ceea ce are. Așa că, de acum înainte, voi fi fericit cu ceea ce am și cu ceea ce sunt.”

Din acea zi, Cody a început să se bucure de viața sa fără să se mai plângă de nimic.

Morala: apreciază ceea ce ai și fii tu însuți!


Un comentariu

Lasă un comentariu