Un cățel nemulțumit

3

A fost odată ca niciodată, un cățel pe nume Cody. Acesta nu era deloc mulțumit cu viața lui. În timp ce stătea și se relaxa în curtea stăpânului său, a văzut o pisică pe un gard. Cody se gândea atunci: “Mi-ar fi plăcut și mie să mă pot urca pe garduri!” Toate aceste gânduri îl enervau foarte tare pe Cody.  Atunci când stăpânul sau a venit să îi aducă lapte, nici măcar n-a mai dat din coadă.

Ceva mai târziu, Cody a ajuns lângă lacul din sat și a văzut cum peștii înotau în apă. “Mi-ar fi plăcut să trăiesc în apă”, se gândi Cody. “Mi-ar fi plăcut să mă tăvălesc în iarba verde așa ca tine”, i-a spus un peștișor.

Peste ceva timp, cățelul a văzut o vrabie stând pe ramura unui copac. “Te invidiez, mi-ar fi plăcut și mie să pot zbura ca tine”, a zis Cody.

“Mie mi-ar fi plăcut să mă joc toată ziua, așa cum te joci tu! Mi-ar fi plăcut să nu fiu nevoită să îmi construiesc singură cuibul sau să caut toată ziua mâncare”, se vaită vrăbiuța.

Pe drum, Cody s-a întâlnit cu un măgar încărcat cu o mulțime de bagaje. Măgarul a spus: “Cățelule, ești atât de norocos că nu trebuie să cari ca mine!”

“Da, chiar și eu trebuie să îi dau deșteptarea stăpânului meu dimineața devreme”, a adăugat și un cocoș nemulțumit.

Tot atunci, o oiță a intrat în vorbă cu ei și s-a plâns și ea despre toate pe care le îndură.

Ascultând cu atenție, cățelul a realizat că nu apreciază deloc ceea e are. “Cred că nimeni nu e fericit cu ceea ce are. Așa că, de acum înainte, voi fi fericit cu ceea ce am și cu ceea ce sunt.”

Din acea zi, Cody a început să se bucure de viața sa fără să se mai plângă de nimic.

Morala: apreciază ceea ce ai și fii tu însuți!

 

3 comentarii

  1. Negrut Ioana pe

    Foarte frumoasa poveste. Eu cateodata inventez povesti noi, bazand pe poze sau desene. Va recomand si voua, sa nu numai cititi dar si sa inventati impreuna! Ultima era despre Adelina, care gaseste o carte despre o comoara ascunsa. Impreuna cu prietenii sai porneste sa-l caute, si ne-am bazat pe aceasta imagine: https://desene.ro/fetita-citind-cu-prieteni-ilustratie-pentru-copii-p72.html

     (5)
     (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?