Un prieten de nădejde

0

Când a împlinit 10 ani, Jim a primit de la tatăl său, în dar, un căţel. Băieţelul a fost extrem de fericit, l-a botezat Bruno pe noul său prieten şi se jucau împreună toată ziua. Cei doi erau de nedespărţit.

Într-o zi, Jim a plecat la râu să pescuiască şi, ca de fiecare dată, Bruno îl însoţea. Nu a trecut mult şi băiatul a prins în undiţa un pește uriaş. Jim a început să ţipe de fericire, iar căţelul său latră cu putere pentru a-şi încuraja stăpânul. Când să scoată peştele din apă, Jim s-a dezechilibrat, s-a lovit la cap de marginea bărcii în care cei doi erau şi a căzut în apă fără să mai poată înota.

Bruno a sărit imediat să îşi salveze stăpânul şi cu toată puterea lui l-a apucat de cămaşă şi a înotat spre ţărm. Pe mal, Jim a deschis ochii, dar se simţea ameţit şi confunz. Nu înţelegea ce s-a întâmplat şi de ce erau acum întins pe malul râului. Bruno îl lingea pe faţă, iar băieţelul înţelesese că prietenul său tocmai ce îi salvase viaţa. Apoi, cei doi prieteni au plecat împreună spre casă.

Cum au ajuns acasă, Jim i-a povestit imediat tatălui său tot ceea ce se întâmplase mai devreme la râu. Tatăl a rămas fără cuvinte câteva minute, apoi a dat fuga să îi mulţumească lui Bruno pentru că îi salvase viaţa fiului său. Căţelul şi-a primit recompensa pe care o merita şi o mulţime de îmbrăţişări de la familia sa.

Morala: Un prieten de nădejde te va ajuta de fiecare dată să treci peste dificultăţi.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?