Zmeul care nu a mai putut să zboare

0

Un tată și fiul său au mers împreună la un festival unde toată lumea înălța zmee. Băiețelul era foarte vesel să vadă cum cerul s-a umplut de zmee colorate și l-a rugat pe tatăl său să îi cumpere și lui un zmeu pe care să îl înalțe, apoi. Tatăl i-a luat copilului zmeul și acesta a început să îl înalțe imediat.

După puțin timp, fiul îi spune tatălui său. “Tată, se pare că sfoara împiedică zmeul să zboare mai sus. Dacă o rupem, acesta va putea zbura și mai sus. Putem să facem acest lucru?”. Așa că, tatăl a rupt imediat sfoara care ține zmeul. Zmeul începuse să urce acum tot mai sus, iar băiețelul era extrem de fericit să vadă acest lucru.

Dar peste puțin timp, zmeul a început să coboare spre pământ. Și în curând avea să se prăbușească pe terasa unei case. Băiatul a rămas uimit! El tăiase sfoara tocmai pentru ca zmeul să se ridice cât mai sus, iar în schimb, zmeul a căzut. Acesta l-a întrebat pe tatăl său: “Tată, am crezut că dacă tăiem sfoara, zmeul va zbura tot mai sus. Dar el de ce a căzut pe pământ?”

Citește și:   Povestea caprei care s-a pripit

Tatăl i-a explicat: “Fiule, în viață, uneori avem impresia că unele lucruri de care suntem legați ne împiedică să mergem mai departe. Sfoara nu , împiedica zmeul să se înalțe,  ci îl ajută să se mențină sus atunci când vântul a încetinit și când vântul a început să bată sfoară l-a ajutat să urce mai sus într-o direcție bună. Iar când i-am tăiat sfoara, zmeul nu a mai avut pe ce să se sprijine și s-a prăbușit jos”. Fiul realizase acum ce greșeală a făcut.

Morala: uneori avem impresia că putem progresa mai repede și putem atinge noi înălțimi dacă nu rămânem legați de famile și casă. Dar ajungem să realizăm că familia și cei dragi ne ajută să supraviețuim în momentele dificile, oferindu-ne suport și încurajări pentru a ajunge tot mai sus. Ei nu ne țin pe loc, ci ne susțin.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?