5 curiozităţi mai puţin cunoscute despre corpul uman

0

Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre corpul uman și despre cum funcționează acesta.

Mestecă bine mâncarea

Nu vei şti cu adevărat cât de gustos este un preparat culinar dacă nu amesteci mâncarea pe care o ai în gură cu saliva. Glandele salivare include şi papilele gustative care ne ajută să identificăm gustul. Cu cât vei mesteca mai mult, cu atât te vei bucura de un preparat delicios.

ADN-ul uman seamănă cu un fruct

ADN-ul uman seamănă cu ADN-ul unui fruct, un fruct cu adevărat sănătos şi foarte popular. Este vorba de banană! ADN-ul unei banane este în proporţie de 50% similar cu ADN-ul unui om.

Creierul uman

Creierul uman este alcătuit în proporţie de 80% din apă. Acesta este mai puternic şi mai activ pe perioada nopţii. În medie, un individ îşi foloseşte doar 5% din creier pe perioada întregii vieţi. Cercetorii au ajuns la concluzia că oamenii care dorm mai mult au un IQ mai mare. Tot creierul este cel care controlează văzul.

Citește și:   De toate... ( II )

Îmbrăţişările

O îmbrăţişare eliberează hormonul numit oxitocină, care ne face să ne simţim mai relaxați, vindecă răni fizice şi psihice, calmează corpul şi mintea. Îmbrăţişările sunt cel mai simplu şi mai eficient mod de a ne împăca cu noi înşine şi cu cei din jur. Dacă vrei să fii mereu vesel şi sănătos, îmbrăţişează-i câte mai des pe cei dragi.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?