6 lucruri inedite despre Iepurașul de Paște

0

Despre Moş Crăciun se ştiu o mulţime de lucruri, circulă numeroase legende şi fiecare dintre noi avem o mulţime de poveşti şi amintiri ce ne leagă de acest personaj îndrăgit pe care îl reîntâlnim în fiecare an de Crăciun.

Dar la fel ca Moş Crăciun şi Iepurașul de Paşte are propria lui istorie şi sunt o mulţime de lucruri interesante despre acest animăluţ care este simbolul unei sărbători atât de importante.

Te-ai întrebat până acum cine este şi cum a apărut Iepuraşul de Paşte? Îţi spunem noi:

  1. Iepuraşul de Paşte, pufos şi drăgălaş, aşa cum îl ştim astăzi nu a fost de la bun început aşa. Iniţial, acesta a fost întruchipat de un iepure sălbatic.
  2. Iepuraşul de Paşte îşi are originea în Germania. Prima menţiune despre iepuraşul care aduce ouă de Paşte a fost făcută în anul 1682.
  3. În Germania, Iepuraşul de Paşte le lasă copiilor dulciuri în pantofiori. După ce tradiţia Iepurașului de Paşte a ajuns în America, pantofii au fost înlocuiţi cu coşurile, iar tradiţia coşurilor de Paşte este păstrată până în ziua de azi.
  4. La începuturi, Iepuraşul de Paşte proceda la fel ca şi Moş Crăciun: ducea ouă colorate de Paşte doar copiilor cuminţi. Acum, iepuraşul aduce ouă şi ciocolată tuturor celor care sărbătoresc Paştele.
  5. La fel ca şi pe Moş Crăciun, şi pe iepuraşul de Paşte copiii îl aşteaptă cu bunătăţi. În unele țări, cei mici lasă la fereastră sau în grădină morcovi şi salată pentru iepuraşul care vine să le aducă dulciuri.
  6. Cel mai mare iepure de ciocolată din lume a fost făcut anul acesta în Buenos Aires. Acesta a măsurat 5 metri, avea 3.3 tone şi a fost asamblat în 10 zile.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?