Cele mai ciudate recorduri din lume

0

Fiecare dintre noi ne dorim tot timpul să ne depăşim limitele. Unii încearcă să realizeze aceste lucruri la competiţii şi concursuri organizate, alţii în propria casă şi toţi speră că vor ajunge să fie cei mai buni în ceea ce fac, sperând chiar să atingă un record fie el şi personal.

Cei care doresc ca efortul lor să rămână şi consemnat au posibilitatea de a merge mai departe și pot aplica pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Printre recordurile pe care le ating oamenii se numără şi unele ciudate sau de-a dreptul amuzante.

Iată câteva dintre cele mai puțin așteptate recorduri înregistrate în ultimul timp.

Australianul John Allwood a spart cu capul 40 de pepeni intr-un minut, stabilind în acest fel un record mondial.

În 1988 Blackie a devenit cea mai bogată pisica din lume, după ce stăpâna sa a murit şi i-a lăsat moştenire 12.5 milioane de dolari.

În 2000, Ann Atkins a stabilit un record datorită colecţiei de pitici de grădină pe care o avea şi care înregistra 2010 exemplare.

Citește și:
Legenda lui Moș Nicolae

Papagalul Smudge a stabilit şi el un record pentru cele mai multe chei scoase dintr-un breloc de către un papagal, bineînțeles : 10 chei în 2 minute. El şi-a bătut propriul record câţiva ani mai târziu când a reuşit să scoată 22 de chei.

O altă colecție inedită îi aparține lui Val Kolpakov din Georgia care are cea mai mare colecţie de tuburi de pastă de dinţi formată din 2037 de bucăţi.

Ranmaru, un labrador australian, are cele mai lungi gene întâlnite la un câine. Acestea au 17 cm.

Cel mai mare pantof din lume a fost realizat în Turcia: acesta măsoară 5.5 metri lungime şi 1.83 metri înălţime. În interiorul pantofului de piele ar putea intra 30 de persoane.

Simon Elmore din Germania şi-a bătut recordul personal în 2009 când a reuşit să ţină în gură 400 de paie timp de 10 secunde.

Aaron Caissie din Canada a reuşit să ţină lipite de faţă 17 linguri în acelaşi timp.

Citește și:
Lucruri interesante despre cărţi

Un alt record l-a stability chinezul Dong Changsheng care a tras o greutate de 1,5 tone cu pleoapele.

Mehmet Ozyurek din Turcia are nasul lung de 8.8 cm, acesta fiind cel mai lung nas din lume până la ora actuală.

Christian Adam a stabilit un record în timp ce merge cu spatele pe bicicletă cântând în acelaşi timp la vioară. El a parcurs în acest fel 60 de kilometri în cinci ore şi nouă minute.

Sam Stilson a stabilit un alt record inedit: a spart 56 de ouă cu capul în 30 de secunde, depăşindu-şi astfel propriul record.

Cel mai înalt om din lume este Sultan Kosen, din Turcia, care are doi metri și 46,5 centrimetri.

La 1 iunie 1995, Walfer Guerrero din Columbia a sărit de 1.250 de ori cu coarda pe o sârmă aflată la 9,6 m înălțime, fără întrerupere, la un spectacol al circului Wereldcircus Carre.


Lasă un comentariu