Mâncarea face parte din viață noastră de zi cu zi. Nu știm însă, de fiecare dată, care sunt curiozitățile care se leagă de anumite preparate sau ingrediente pe care le consumăm.
Unele au o istorie interesantă, altele au apărut întâmplător, unele surprind cu adevărat. Iată câteva lucruri interesante despre mâncare.
- Cea mai veche referință despre supă este din anul 6000 i.Hr. Această era preparată din carne de hipopotam și carne de vrabie.
- Merele fac parte din familia trandafirilor, la fel ca perele și prunele.
- Ciocolata era folosită în vechime că monedă de schimb.
- Plicul de ceai a fost a fost inventat din greșeală, pentru că plicurile de ceai erau folosite inițial ca mostre.
- Oamenii se nasc cu pofta de zahăr.
- Ridichile fac parte din aceeași familie ca și varza.
- Un burger cumpărat de la un fast-food poate conține carne de la 100 de vaci diferite.
- Alunele nu fac parte din familia nucilor, acestea sunt legume.
- Bananele combat depresia.
- Ananasul conține o enzimă numită bromelaină care ajută la descompunerea proteinelor.
- Merele plutesc în apă, pentru că 25% din volumul lor este aer.
- Acadelele au fost inventate de un copil de 11 ani, în 1905.
- Atunci când o ceapă este tăiată, aceasta eliberează un gaz care provoacă o senzație de înțepături la nivelul ochilor. Atunci, corpul produce lacrimi pentru a dilua iritarea și pentru a o elibera din ochi.
- Dovlecii sunt considerați legume, dar conținând semințe sunt, de fapt, fructe.
- În medie, un măr conține 130 de calorii.
Lasa un comentariu