Curiozităţi despre teoria evoluţionistă a lui Charles Darwin

0

Charles Darwin a fost un biolog de origine britanică. El a devenit faimos datorită lucrării sale “Originea speciilor”.

Darwin a reuşit să schimbe modul în care oamenii se percepeau pe ei înşişi, prin ideile pe care le-a făcut cunoscute legate de evoluţia specie umane şi selecţia naturală.

  • Cu mii de ani înainte ca Darwin să vină cu teoria sa, mulţi filosofi credeau că viaţa pe pământ a apărut datorită unei puteri supranaturale. Potrivit lui Darwin însă, milioanele de specii care trăiesc astăzi au evoluat de-a lungul a milioane de ani dintr-un strămoş comun.
  • El a numit acest proces selecţia naturală.
  • După o perioadă de timp, aceşti indivizi erau transformaţi în specii diferite de înaintaşii lor. De exemplu, reptilele s-au transformat în păsări, iar maimuţele s-au transformat în oameni.
  • Aceste trăsături care sunt ereditate sunt controlate de gene. Genotipul reprezintă setul complet de gene din genomul unui organism.
  • Trăsăturile care sunt o parte a structurii şi comportamentului organismului sunt numite fenotip şi evoluează din interacţiunea dintre genotip şi mediul său. De exemplu, bronzul se datorează interacţiunii dintre lumina soarelui şi genotip. Acesta este motivul pentru care bronzul nu se transmite generaţiei următoare, ci este o caracteristică de momemt.
  • În selecţia naturală, natura este măsură împotriva căreia trăsăturile individuale supravieţuiesc. Natura se referă la ecosistemul în care diferite tipuri de oraganisme interacţionează fizic şi biologic în mediul lor.
  • Oragnismele se află într-o competiţie permanentă datorită resurselor limitate existente pe pământ. În final, supravieţuiesc cei care se adaptează cel mai bine, această fiind concluzia la care a ajuns Darwin după ani de studiu şi cercetare.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?