Curiozități și mituri despre pirați

0

Îţi plac filmele sau jocurile cu piraţi? Descoperă câteva curiozităţi despre aceste personaje care străbăteau mările şi oceanele lumii în lung şi în lat, în căutarea de comori.

1. Barbă Neagră era unul dintre cei mai de temut piraţi şi era cunoscut în toată lumea. Înainte de a captura o nava, îşi lega cânepă în barbă şi îi dădea foc, aceasta fiind o tactică de intimidare a adversarului care îl făcea să arate demonic.
2. Steagul cu craniu şi oasele încrucişate era nelipsit de pe corăbiile piraţilor. Acesta purta numele de Jolly Roger, dar denumirea a fost pierdută. Cu secole în urmă, piraţii foloseau în războaiele lor un steag roşu pentru a atenţiona adversarii că nu vor avea milă şi oricine va fi capturat va fi imediat ucis.
3. Existau şi femei pirați.Printre cele mai cunoscute femei pirat se numărau Mary Read, Anne Bonny, Grace O’Malley și Ching Shih.
4. Băutura pe care o beau piraţii se numea grog. Aceasta era un amestec de rom, apă, suc de lămâie şi zahăr.
5. Se spune că piraţii aveau un ochi acoperit pentru că îi ajută să îşi ajusteze vederea pe timp de noapte mai ales pentru a vedea sub punte.
6. Unii piraţi nu îngropau imediat comorile pentru că voiau înainte partea lor din pradă. Comorile nu erau întotdeauna aur sau argint, ci şi alimente, cherestea, pânză şi piei de animale.
7. Fiecare corabie avea propriile reguli pe care toţi piraţii trebuiau să le respecte.


Lasă un comentariu