De ce este iarba verde și alte curiozități

0

De ce iarba este verde şi apa nu are niciun gust? Lumea care ne înconjoară naşte o mulţime de curiozităţi. Mai jos găseşti câteva răspunsuri la o serie de întrebări pe care poate ţi le-ai pus şi tu până acum.

De ce este iarba verde?

Iarba este verde datorită clorofilei. Clorofila este un pigment verde care absoarbe lumina soarelui în timpul fotosintezei.

De ce apa nu are gust?

De regulă simţim gusturie pentru că anumite molecule din mâncare interacţionează cu receptorii gustului pe care îi avem în gură. Dacă bomboanele au gust dulce pentru că zahărul interacţionează cu receptorii gustului (papilele gustative), apa nu conţine nimic care să stimuleze papilele, de aceea pare că nu are niciun gust.

De ce păianjenii fac pânze?

Păianjenii fac pânzele pe care le ştie toată lumea pentru a se deplasa dintr-un loc în altul, pentru a face “capcane” pentru mâncare şi pentru a avea unde să depună ouăle. Pânza de păianjen este făcută dintr-un tip de mătase lipicioasă care provine din abdomenul păianjenului.

Citește și:   Curiozitati despre lacuri

De ce cămilele au cocoaşă?

Cocoaşa cămilei este de fapt un ţesut plin de grăsime. Atunci când nu are apă sau mâncare, cămila poate trăi din grăsimea depozitată în cocoaşă. Pentru că trăiesc în deşert, cămilele nu găsesc tot timpul apă, aşa că apelează la grăsimea depozitată în cocoaşă.

De ce poţi să pluteşti în ocean?

Poţi să pluteşti în apa oceanului datorită cantităţii ridicate de sare. Sarea face ca apa să fie mai densă şi astfel este mai uşor să pluteşti.

De ce ni se face sete?

Ni se face sete pentru că de regulă pierdem mai multă apă decât bem. Ni se face sete pentru că există anumiţi receptori în gât care trimit mesaje la creier anunţând în acest fel că avem nevoie de apă.

De ce oamenii nu pot respira pe Marte?

Oamenii nu pot respira pe Marte din cauza cantităţii mari de dioxind de carbon.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?