Furnica de pe Marte

7

Biologul Christian Rabeling de la Universitatea din Texas a descoperit, în padurea amazoniana, o noua specie de furnici. Acestea, spre deosebire de suratele lor, trăiesc pe sub pământ. Biologulle-a numit Martialis heureka ( adică furnica de pe Marte). A primit această denumire pentru că este deosebită de furnicile care se cunoac până acum.

Datorită mediului în care trăieşte, această furnică are caracteristici deosebite. Este deschisă la culoare, nu are ochi şi are mandibula mare. Sunt adaptări perfecte pentru viaţa trăită în sol. Ca mărime nu impresionează prin nimic, având lungimea de 2-3 cm. Mandibula o ajută să prindă hrana.

Se crede că furnica de pe Marte este descendentă a primelor furnici care au aparut pe pamânt. Această descoperire este importantă pentru că este pentru prima data, dupa 1923, cand s-a descoperit o noua subfamilie de furnici ( a 21-a) cu specii vii.

Rabeling spune ca descoperirea sa îi va ajuta pe biologi sa înteleaga mai bine biodiversitatea si evolutia furnicilor, care sunt insecte foarte importante pentru mediu.

 

7 comentarii

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?