Lucruri uluitoare despre epoca de piatră

0

Epoca de piatră este una dintre cele mai importante perioade pentru că aceasta marchează începutul istoriei omenirii. Atunci când ne gândim la epoca de piatră ne vin în minte o mulțime de întrebări: cum trăiau oamenii în acele vremuri, ce mâncau, cum se îmbrăcau, care erau uneltele pe care le foloseau sau cum puteau trăi fără internet.

Următoarele curiozități despre epoca de piatră te vor ajuta să îți faci o idee despre cum au trăit oamenii în această perioadă istorică.

Ce este epoca de piatră?

Epoca de piatră a început în urmă cu aproximativ 2.5 milioane de ani în urmă.Este perioada în care oamenii au început să folosească pentru prima dată unelte confecționate din piatră. Epoca de piatră s-a încheiat atunci când oamenii au început să topească metalul.

În perioada timpurie a epocii de piatră, oamenii trăiau în grupuri mici, nomade. Înainte de această perioadă, Pământul s-a aflat în epoca de gheață, o perioadă cu temperaturi extrem de scăzute pe tot globul și de expansiune glaciară.

Cu mii de ani în urmă principalul scop al oamenilor era să se protejeze de fiare și să se hrănească.

Epoca de piatră a fost împărțită în trei perioade diferite: paleolitic, mezolitic și neolitic.

Apariția metalurgiei bronzului a marcat sfârșitul epocii de piatră. Cu timpul, bronzul a înlocuit piatra că material principal din care erau confecționate uneltele și armele.

În perioada epocii de piatră, oamenii au început să folosească pentru prima dată oale de lut pentru a găti mâncarea și pentru a o depozita.

Mâncarea din epoca de piatră a variat de-a lungul timpului și de la o regiune la alta,  dar a inclus alimentele tipice pentru niște vânători: carne, pește, ouă, ierburi, tuberculi, fructe, legume, semințe și fructe cu coajă lemnoasă.

Epoca de piatră nu a fost o perioadă zbuciumată de lupte sau războaie. Densitatea populației era atât de mică în multe zone încât conflictele între grupuri nu apăreau. Războaiele din epoca de piatră au apărut abia atunci când oamenii au început să folosească monedele de schimb care  erau sub forma produselor agricole.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?