Mituri și curiozități despre pirați

0

Poveștile și filmele cu pirați sunt captivante. Despre aceste personaje, desprinse parcă din altă lume decât cea reală, circulă numeroase mituri și curiozități.

Iată câteva detalii interesante despre pirați.

Barbă Neagră a fost cel mai de temut pirat din toate timpurile. Înainte să cucerească o navă, piratul își aprindea cânepă în barbă. Aceasta era o tactică de intimidare, care îl făcea să pară demonic în fața dușmanilor săi.

Capul de schelet de pe steagul negru care se afla pe orice navă de pirați se numește Jolly Roger. Deși originile lui Jolly Roger s-au pierdut, există o teorie despre folosirea unor steaguri roșii. Cu secole în urmă, un steag roșu era folosit în timpul războiului naval pentru a avertiza că nu există niciun strop de milă și oricine va fi capturat va fi omorât imediat. Numit Joli Rogue de către francezi, unii susțin că acesta a fost tradus în engleză ca Jolly Roger. O altă teorie susține că Jolly Roger provine de la “old Roger” un termen folosit pentru “diavol”.

Au existat și femei pirat.  Printre cele mai faimoase femei pirat se numără Mary Read, Anne Bonny, Grace O’Malley și Ching Shih.

Băutura pe care o beau pirații se numea grog. Aceasta era un amestec de rom, apă, suc de lamâie și zahăr.

Pirații aveau întotdeauna un ochi acoperit cu acel plasture negru, specific lor. Se presupune că motivul pentru care își țineau un ochi acoperit era pentru a-și adapta ușor vederea la lumina nocturnă pentru a vedea în depărtare.

Pirații nu îngropau întotdeauna comorile. Unii dintre ei nu își îngropau comorile imediat pentru că voiau să își ia partea lor din ce au capturat înainte. Averea unui pirat nu era întotdeauna alcătuită doar din aur și argint. Cea mai mare parte a capturii era formată din alimente, cherestea, pânză și piei de animale.

Fiecare navă a piraților avea propriul set de reguli cu care toți erau de acord.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?